NEVJEROVATNO-Šampon od SODE BIKARBONE, spas za svaki tip kose

Čuvena blogerica Sonnet Lauberth odlučila je da sa svim svojim pratiocima podijeli odličan recept koji je koji je pronašla i primjenila na svojoj kako kaže oštećenoj kosi.

Recepet je jendostavan i odličan, a radi se o šamponu od sode bikarbone, koji vraća sjaj oštećenoj i slaboj kosi, jača korijen kose i sprečava njeno opadanje.

“Ja sam imala slabu i oštećenu kosu, ozbiljno sam razmišljala da se ošišam skroz kratko i tako da pokušam da spasim svoju kosu, ali na svu sreću otkrila sam ovaj jednostavan recept koji je spasio moju kosu.”-napisala je Sonnet.

Vrlo lako i jednostavno možete pripremiti ovaj šamponod sode bikarbone, postupak ide ovako:

Sodu bikarbonu pomješate u omjeru sa vodom 1:3, znači jednu kašiku sode a tri kašike vode. Ako imate kosu naprijer do ramena dovoljna vam je ova smjesa, ako vam je kosa duža onda i omjer povećajte ili obratno ako vam je kosa skroz krtka omjer smanjite.

Nakon što ste zamijesli smjesu sode i vode, nanesite je na vašu kosu od korijena prema vrhovima, ostavite da djeluje oko tri minuta a zatim isprite sa čistom vodom.

Nakon što ste je isprali sa čistom vodom postupak ponovite sa ocatom (jabučnim) i vodom omjer 1:4, ako ne želite da ne osjećate miris ocata, i ako on brzo ispari, onda u tu mješavinu možete dodati par kapi eteričnog ulja lavnda, ružmarina ili mente, a zatim pustite mlaz hladne vode da vam kosa sadrži svježinu i sjaj.

I ako je tržište preplavljeno preparatima koji ne oštećuju kosu i koji ne sadrže štetne materije, ipak šampon od sode bikarbone je najjeftiniji i jednostvno ga je pripremiti a daje odlične rezultate. Uvjerite se i sami, možda i vama ovaj recept pomogne i vrati izgubljeni sjaj vašoj kosi.

(Urbano14.info / Izvor: dnevni.rs)