Da bi spasila bolesnog sina sa PLANINE: Majka na rukama ga nosila kroz MEĆAVU!

Marija Mihajlović iz kladovskog naselja Alun na Miroču za Kurir ispričala je da je svog bolesnog osmomjesečnog sina na rukama nosila kroz mećavau i zavijani put kako bi ga spasila.

Ona je rekla da je njen sin imao visoku temperaturu (39) i da je nikako nije uspela da spusti, pozvali su Hitnu pomoć ali zbog udesa vozilo Hitne pomoći ostalo je “zaglavljeno” u gužvi i nije moglo na vrijeme da stigne do bolesnog djeteta.

Ova hrabra majka nije mogla više da čeka odlučila je da krene kroz mećavu i zavijani put kako si spasila svoj dijete. Uz pomoć porodice Marija se uputila niz zavijanu planinu.

“Mihajla smo nosili na rukama i na konju, bilo je trenutaka kada od snijega nismo vidjeli ništa ispred nas, nakon dva kilomtera do nas su uspjeli da se probiju vatrogasci i spase naše dijete” – priča za Kurir ova hrabra majaka.

Marija se prisjetila nemilog trenutka kada su joj iz Hitne javili da je vozilo “zaglavilo” u gužvi, ona je rekla da su joj ljekari savjetovali kako sinu sa spusti temperaturu ali da joj nije nikako uspjevalo.

“Neizvjesnost je bila najteža, pozvali smo vatrogasce i krenuli niz planinu njima u susret. Mihajlo je bio tako hrabar ni glasa nije pustio. Junak je on!” – govori Marija.

I hrabri vatrogasci koji su učestovali u spašavanju malenog Mihajla pdijeli su svoju priču.

Dejan Fasujević i Milan Raševič su hrabri vatrogasci koji su spaslili bolesno dijete.  Oni su rekli da su smetovi bili i viši od metra, da se vozilo često zaglavljivalo i da im nije bilo nimalo jednostavno jer je to ipak planina ali da su bez razmišljanja išli dalje.

“Kada smo vidjeli majku s djetetom na konju, laknulo nam je. Osmjeh buckaste bebe pomogao nam je da se vratimo što brže”  – kazali su vatrogasci.

Doktorica Marijana Radukanović iz Zdravstvenog centra Kladovo kazala je da se dječak uspješno oporavlja, te da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

(Kurir)

(Foto: Kurir/Ilustracija)