INCIDENT na nastupu Riblje čorbe: Jedan od članova se ZAPALIO, izbjegnuta TRAGEDIJA

Doček Nove 2017 godine u Kruševcu mogao se završiti tragično za članove rok benda “Riblja čorba”.

Naime, pomenuti bend u najluđoj noći u godini zabavljao je građane Kruševca, kada se u jednom trenutku doslovno na sceni zapalio basista Miša Aleksić. Na svu sreću brzom reakcijom kolega izbjegnuta je tragedija i basista je “ugašen”.

Zbog prevelike hladnoće rok bend “Riblja čorba” koristila je grijalice na bini kako bi se makar malo ugrijali u hladnoj decembarskoj noći. Međutim, basista Miša je prišao previše blizu grijalice kako bi se ugrijao, pa su mu se u jednom trenutku zapalile pantalone.

Ostali članovi benda kao i domaćini brzo su reagovali i na Mišu bacali peškire i ostale stvari koje su im se našle u blizini kako bi svog kolegu spasile.

Članovi ovog rok benda su sretni što su brzo reagovili i što njihov kolega nije teže povrijeđen.

Prema riječima članova benda “Riblja čorba” ovo na žalost nije jedini incident koji im se desio u toku prazinka, samo prije dva dana Nove godine, ovaj bend nastupao je u Kaluđerici, gdje je bila jeziva zima, i svi članovi su se razboljeli, a na nastupu u Zlatiboru klavijaturisti Nikoli pukao je prst, tako da je Bora zaključio da posao muzičaranije nimalo lagan i da trebaju da traže beneficirani radni staž.

(Alo)

(Foto: Wikimedia)