ISPROBAJTE DIJETU KOJA ĆE VAM PROMJENITI ŽIVOT: Želudac pun a kilogrami nestaju!

Ljeto je nekako godišnje doba kada svi želimo da imamo “savršenu” liniju.

Neki po prirodi nemaju problema sa viškom kilograma, dok se opet neki bore cijeli život kako bi imali liniju kakvu žele, ali im to baš i ne polazi za rukom.

Svi znamo da trebamo “probušiti” kašiku ako želimo da imam savrešenu liniju, a uz to naravno i fizička aktvinost je veoma važna. Svaki dan potrebeno je barem pola sata odvojiti za vježbanje.

Postoje raznorazne dijete, koje će vam pomoći da skinte višak kilograma. Često su to iscrpljujuće dijete, a kada ih prestanete korisiti kilogrami se opet vrate i vi se vrtite u začaramo krugu.

Da li ste upoznati sa činjenicom da konzumiranjem pečurki možete itekako da smršate. One u sebi sadrže vlakna koja daju osjćaj sitosti, a nakon obroka nećete imati potrebu za grickalicama.

Pečurke su odličan saveznik svim onim koji žele da izgube višak kilograma, jer su pune proteina. Na našem području su najviše zastupljenje bukovače, vrganji i šampinjoni, ali vi naravno možete da koriste i druge vrste gljiva koje se vama sviđaju ali moraju da budu niskokalrične.

Pečurke (gljive) su pune proteina i vlakana, a uz to odlučan su izvor željeza, selena i cinka.

Dijeta sa gljivama je veoma jednostavna, sve št trebate da uradite jeste da meso iz svoje prehrane zamjenite sa gljivama, piše Zadovljna.hr.

Ova dijeta praktikuje se najmanje pet sedmica, te u tih pet sedmica trebali bi da vidite rezultate na svom tijelu. Meso iz prehranene ne morate totalno da izbacujete, dovoljno je jedan obrok u toku dana da zamijenite meso za gljive.

Npr. umjesto piletine sa špagetama, zamjenite sa porcijom gljiva (pečurki). Možete praviti  paštete od gljiva. Trebate se fokusirati na to da unos u toku dana ne prelazi 1.550 kalorija, a u to su uključeni i pola litra mlijeka kao i najmanje pet porcija voća i povrća.

Sve u svemu ova dijeta je zdrava, i neće narušiti vaše zdravstevno stanje, vaš želudac će biti pun, vi siti a kilogrami će da nestaju.

Isprobajte, nemate što izgubiti osim kilograma!

(Urbano24.info / Izvor:Alo.rs)

Foto: Ilustracija