Jabukovo sirće: Odlično za čišćenje i njegu lica ali i za…

Većina nas vrlo dobro poznaje da jabukovo sirće veoma pozitivno utiče na našu kosu, a njegova primjena pokazala se kao odlično oružje u borbi pritiv artitisa i bolova u zglobovima.

Ono se koristi za liječnje mnogih tegoba i raznih bolesti, pa nije ni čudo što ga neki nazivaju “lijekom za sve”.

Ono što je mnogima od nas nepoznato je i to da jabukovo sirće ima veoma poztivan učinak na kožu našeg lica, pa oni koji imaju problema sa aknama, upalama i osipima trebaju vrlo dobro da obrate pažnju na ova ovj sastojak koji im može da bude od velike koristi.

Jabukovo sirće sadrži alfa-hidroksilne kiseline koje uklanjaju mrtve ćelije , te obnavlja kožu. Istina je da skupi kozmetički proizvodi sadrže ovu komponentu ali u jabukovom sirćetu njen sadržaj je mnogo veći i samim tim je i učinkoviti, te naravno jeftinije će nas koštati.

Jabukovo sirće se lako primjenjuje na koži potrebno ga je samo razblažiti sa vodom, omjer 1:3. Vodu predhodno treba te da prokuhate i ohladite a zatim dodate sirće i to je sva mudrolija koja je potrebna. A zatim u pripremljen rastvor umočite tupfer i prebrišete cijelo lice, prije standardnog umivanja.

Ovaj postupak ponavljajte ujutro i naveče pre spavanja.

Ako nemate prirodno domaće jabukovo sirće možete da koristite i kupovni proizvod ali je on manje učinkoviti, bolje se potrudite da sebi obezbijedite samo najbolje a to je domaće jabukovo sirće!

Njegova primjena na koži je jednostavno neporcjenjiva, jer normalizuje lučenje kožne masti, odlično posvjetljuje i hidratizira kožu, posjeduje antibakterijska i antigljivična svojstva.

Ako imate pigmentne fleke na vašem licu, čudotvorno jabukovo sirće ih može znatno posvjetliti tako da one budu što manje prijmjetne, a postupak je jednostavan.

Tupfer namočite u razblaženo sirće (1:3), te stavite na mjesto gdje je prekomjerna pigmentacija, ostavite da djeluje oko pola sata a zatim vaše lice operite sa hladnom vodom.

(Urbano24.info / Izvor: uspesnazena.com)