OBRATITE PAŽNJU: Ovo su znakovi da je KARCINOM u vašem tijelu

Foto: Ilustracija

Na veliku žalost karcinom je danas postao gotovo pa normalna bolest, i ako se mnogo priča i njemu ipak postoji mnogo toga ne otkrivenog.

Svi liječnici su jednoglasni da je najvažnije na vrijeme prepoznati znakove ove zloćudne bolesti kako bi se moglo na vrijeme reagovati i spriječiti dalje širenje karcinoma.

Najvažnija je prevencija. Ovo su neki od znakova da u vašem tijelu postoji kracinom (rak):

Svrbež kože! Tijelo karcinom tretira kao strane bakterije te se tijelo s njim “bori” uz pomoć bijelih krvnih stanica, što dovodi do povečanja protoka krvi u područjima gdje stanice raka napreduju, pa to prozrokuje svrbež, crvenilo i promjenu boje kože.

Mokrenje! Bilo kakva promjena u mokrenju, kao što su prisutnost krvi u mokraći, promjena boje mokraće ili mirisa, prisutnost pjene, sve su to znaci da tržite liječničku pomoć.

Vaš glas! Promjene u vašem glasu mogu ukazivati na to vam rak raste u vašem tijelu. Stoga obratite pažnju na visinu vašeg tona i boju glasa, ona može da otkije neželjenu bolset u vašem organizmu. Ako primjetite promjne u glasu odmah kod liječnika!

Rana vam teško zarasta! To je jedan od znakova da u vašem organizmu ima rak, jer on uzima prioritet vašeg organizma za sebe, tako da vaš imunološki sustav fokusira se na odbranu organizma od raka, pa tako vaše rane su na “čekanju”.

Mnogo kašljete! Mnoge vrste raka mogu prourkovati dosadni kašalj. Rak grla, pluća pa čak i želuca prouzrokuju kašalj koji ne prestaje ni posle određenih terapija. Obratit pažnju na kašalj, te pokušajte u što kraćem roku da otkrijete uzrok njegovog nastanka.

Promjena stolice! Ako primjetite bilo kakvu promjenu u stolici, dobro obatite pažnju, na boju, sluz, krv, proljev ili zatvor. Sve to može da ukazuje na rak debelog crijeva. Ako dva dana stolica ne izgleda kako je inače prije izgledala, naš svajet vam je da se obratite lijčniku, jer to može da ukazuje na rak debelog crijeva.

Ako primjetite bilo kakve kvrge na vašoj koži, ili u ustima i na jeziku, obratite malo više pozornosti ili se obratite liječniku za savjet. Isto tako ako naglo gubite apetit to nije dobar znak, gubitak apetita vam jasno poručuje da nešto ne “štima” u vašem organizmu.

Sve su ovo neki od znakova karcinoma, naravno ne mora da znači da ako imate neke od gore navedenih problema da odmah imate i rak! Naš savjet vam je da za svaku promjenu u organizmu obaratite se stručnom medicinskom osoblju i zamaptite PREVENCIJA je najvažnija!

(Urbano24.info/ Izvor: novonovo.info)