Odrekao se automobila kako bi spasio život 11-godišnjoj djevojčici: Agić još jednom pokazo da je veliki ČOVJEK

Billy Agić je mladić iz Tešnja, koji je poznat bh.javnosti kao čovjek “velikog” srca koji ne gleda na vjersku i nacionalnu pripadnost ljudi. Jedini prioritet mu je da spasi što više ljudskih života i pomogne onim kojima je pomoć najpotrebnija.

Nedavno se ovaj mladić iz Tešnja odlučio na jedan drastičan potez koji je mnoge ostavio vez riječi, a to je da želi da donira bubreg kako bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Želeći da pomogne 11-godišnjoj djevojčici iz Kalesije, malenoj Nejli, Agić je odlučio prodati svoj automobil Golf 7 GTI koji je kupio prije par mjeseci.

Jedanaestogodišnja Nejla iz Kalesije je veoma teško bolesna djevojčica, da bi preživjela mora HITNO operisati kičmu. Operacija malene Nejle mora se izvesti u Zagrebu, a košta 12. 000 eura.

Veliki humanitarac Bily Agić dao je sve od sebe da bi u rekordnom vremenu skupio novac koji je potreban za liječenje maloljetne Nejle.

On je “podigao” ljude iz dijaspore kao i cijele  Bosni i Hercegovinu i u veoma kratkom vremenskom periodu skupio 12. 000 KM za Nejlino liječenje, ali kako to nije dovoljna količina novca koja je potrebna za liječenje bolesne djevojčice, Agić se odlučio da proda svog “ljubimca” i pokrije preostale troškove.

“U frci sam s vremenom. Moram je spasiti, auto će već danas oko 16 sati biti prodato… Dolazi čovjek iz Mostara. Kupim si bicikl i uživat ću” – kazao je Billy uz osmjeh, zadovoljan što može i ima priliku da spasi jedan mladi život!

I ako je novi automobil kupio prije četiri mjeseca, kada je čuo za slučaj malene Nejle, ovaj humanitarac kazao je da nije mogao a ni želio da bude sebičan, pa se tako odlučio da ga proda i pare pokloni djevojčici za liječenje.

Agić je dodao da može da bude zadovljan i sa Golfom 2.

Ovaj mladić ima preko 85.000 pratilaca na društvenoj mreži Facebook, gdje ih redovno obaviještava o svojim akcijama i upuće apele za pomoć. Agić je svoj život posvetio drugima i kaže da je veoma sretan sbog toga.

“Odrastao sam u teškim uvjetima života… a kada mi se drug Amar Jahić ubio, shvatio sam da je ovo sve prolazno!”– kazao je Billy.

On smatra da je ovaj život samo malo putovanje, da bi Bog vidio kakvi smo mi ljudi ustvari. Za sebe kaže da mu ništa ne treba i da ništa ne želi osim zdravlja.

(Klix)

(Foto:Facebook/BillyAgić)