Oslobodite se KRPELJA na najlakši način uz samo jedan sastojak koji svi imate u domu!

Sa dolaskom proljeća i toplih dana dolaze i prave male “napasti” KRELJI, koji su tu da nam otežaju boravak u prirodi i uživanje u ljetnim danima.

Ubod krpelja može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme, pa tako da ove male “napasti” moramo da shvatimo veoma ozbiljno.

Krpelji se uglavnom hrane krvlju i bez obzira na to da li su zaraženi ili ne trebamo ih veoma pažljivo i u što kraćem vremenskom roku odstraniti sa naše kože.

Postoje razni načini uklanjanja ovih malih “napasti” kao što su utrljivanje sapuna, mazanje uljem a najčešći način je uklanjanje krpelja pincetom ali mi vam otkrivamo još jednu veoma efikasnu metodu pomoću koje možete na najlakši način da se riješite krpelja.

Mjesto na koži gdje se nalazi krpelj treba da se “nasoli” sa finom soli, te na nasoljeno mjesto staviti vlažnu vatu i čekati da krepelj sam izađe.

Kada krpelj izađe, poželjno bi bilo da ga ne bacate već da ga stavite u kutiju i odnesete do najbliže laboratorije kako bi se mogao ispitati i  utvrditi da li je prenosnik neke zarazne bolesti.

Ipak, ako imate strah ili neko neugodno iskustvo sa krpeljima, najbolje je da postupak ostranjivanja krpelja prepustite lječniku i da pomoć potražite u najbližoj ambulanti.

(Urbano24.info / Izvor: Doznajemo.com)