Ovo UNIŠTAVA naš MOZAK, a svi ga upotrebljavamo!

Foto: Ilustracija

Kako prenosi naturalnews, nedavno svjetsko istraživanje otkrilo je da fluoridi imaju štetno djelovanje na ljudski mozak i mogu biti veoma opasni za njegov razvoj.

U medicinskom časopisu “Lacent” fluoride su okarakterisali kao neurotoksnine, te navode da oni mogu da imaju smrtonosno djelovanje na ljuduski razvoj mozga ako se pomješaju sa otrovnim materijama kao šti su živa, arsen i olovo.

Mnoge države fluoride “ubacuju” u sistem za prenos vode za piće, te tvrde da ne postoji nikakav rizik za ljudskim organizam.

Mnogi vjeruju da fluoridi sprečavaju nastanak karijesa i propadanje zuba, ali časopis “Scientific America” navodi da je ovo zastarjela metoda i da nema utemeljene dokaze da fluoridi sprečavaju nastanak karijesa.

Moderna istraživanja pokazuju da je nastanak karijesa na zubima toliko nizak da efekat fluorizacije vode ne može biti ocijenjen. Te da to znači da korist fluorizacije vode ne može biti naučno dokazana – navodi organizacija “Fluoride Alert”.

Petnaestominutni tretman gelom može da spriječi nastanak karijesa i da nadoknadi fluoride u zubima, tvrdi novinar lista “Ye Olde”.

Također vrlo lako se možete testirati da bi otkrili da li je vašem organizmu potreban fluorid, a naravno to vaš stomatolog može da otkrije već nakon prve posjete kod njega.

Ako vašim je vašim zubima potrebna pomoć, naravno tu je vaš stomatog da to otkrije i da vam predloži šta je najbolje za vaše zdravlje!

Podsjetimo, fluoridi su industrijska hemijska supstanca uglavnom kontaminirana česticama opasnih teških metala kao što su radijum, olovo i arsen .

Ovi teški metali se talože u ljudskom organizmu tokom vremena te se povezuju sa nastankom raka i drugih oboljenja u organizmu.

Svi mi trebamo da čuvamo svoje zdravlje i da na najbolji način pokušamo da ga zašitimo, sve što nam nije jasno vezano za zdravlje ili ako imamo neke sumnje najboje je da se obratimo ljekaru.

(avaz)