Riješite se ispucalih peta u samo jednom potezu

Gotovo pa sve žene imaju isti problem pred kraj zime sa ispucalim petama. Svi mi želimo u što kraćem vremenskom roku da se riješimo ispucalih peta, kako bi u ljetnim danima bez imalo nelagode uživali u sandalama i otvorenoj obući.

Postoje razne kreme, pilinzi i ostali trikovi koji zahtjevaju mnogo truda, rada i naravno novca, kako bi doveli naše pete do savršenstva. Često se zna desiti da uzalud potrošimo novac i dragocjeno vrijeme a da za uzvrat ne dobijemo željeni rezultat.

Zato za vas imamo jedan odličan savjet. Mi smo ga isprobali i djeluje perfektno, a sve što vam je potrebno imate sigurno u svom domu, to je LIMUN.

Svi znamo koliko je limun zdrav, možemo ga upotrebljavati na razne načine, kako i izhrani tako i u kozmetici.

Ovoga puta, sa korom od limuna možete da očistite ispucale pete!

Za početak odaberite limun koji će odgovariti veličini vaše pete, prepolovite ga i iscjedite. Od soka kojeg isjedite pripremite sebi limunadu a koru stavite na nogu.

Važno je da polovina limuna bude dovoljo velika da pokrije ispucali dio pete!

To je sva mudrolija koju morate da uradite. Kada ste stavili limun na petu, obujte čarape i ostvite da djeluje par sati. Najbolje bi bilo preko noći, jer malo nezgodno kretati se sa polutkama limuna na nogama.

Na samom početku bit će vam čudan osjećaj, al ne brinite ubrzo će te se navići. Sok od limuna će djelovati na vašu kožu kao hemijski pilig i odstrniće svu suhu i ispucalu kožu.

U juro uklonite limun, operite noge i namžite ih sa kremom, vidjećete izgledat će kao da ste bili kod pedikera. Želimo vam mnogo uspeha…

(Urbano24.info / Izvor: 24sata.rs)