RODITELJI OPREZ! Dječak TEŠKO povrijeđen zbog PEDARDE! Amputirane mu obje…

Četrnaestogodišnji dječak iz Ljubljane teško je povrijeđen zbog  upotrebe pirotehnike.

Prema riječima Uroša Ahčana šefa odjeljenja za opekline, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Kliničkom centru Ljubljana, dječak imao veoma teške povrede, zbog kojeg su mu morali amputirati obje šake, a oštećen mu je vid i sluh.

Nesreća se dogodila u sobi nesretnog dječaka dok se igrao sa pirotehnikom, saopštila je agencija Hina. Četrnaestogodišnji dječak hitno je prevezen u Klinički centar u Ljubljani a zbog velikih povreda ruku, na žalost ljekari su morali amputirati obje dječakove šake.

Prema riječima doktora iz pomentuog centra, dječak je u svjesnom stanju, i ima povrede po cijelom licu. Za sada nije potvrđeno koliko je ozbiljno stanje sa dječakovim vidom i sluhom?!

Prema navodima Hine, u Sloveniji upotreba pirotehničkih sredstava je STROGO zabranjena, osim u slučaju novogodišnjih praznika.

Ipak policija upozorava da ovo na žalost nije prvi nesretni slučaj, te da svake godine nesreće se dešavaju a najviše kod mlađih osoba.

Samo prošle godine bilo je 15 teških povreda maloljetnika.

Ovo je i više nego OZBILJANO upozorenje za sve roditelje, da obrate pažnju šta im djeca rade, te da ih pokušaju savjetovati i pokazati koliko na izgled bezazlene petarde i druga pirotehnička sredstva mogu biti opasna!

(Telegraf)

(Foto: Ilustracija)