SAVJETI ZLATA VRIJEDNI: Uz par KUĆANSKIH trikova sačuvjate živce i DRAGOCIJENO vrijeme

Dom je mjesto u kojem provodimo dragocijeno vrijeme sa svojim najdražim, uvjek postoje mali trikovi koji nam mogu vrlo lako pomoći da svoj dom što brže uredimo i očistimo od neželjenih stvari.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaš dom duže blista, da se riješite prljavštine i lakše obavite započeti posao:

LIJEKOVI

Svi znamo za šta nam služe lijekovi ali da li ste znali da vam mogu pomoći da se lako riješite prljavštine iz vaše kupaonice. Uzmite par analgetskih šumećih tableta stavite u wc šolju, kadu ili umivaonik, napunite sa vodom i stavite da djeluje oko deset minuta a zaim lijepo isperite. Posle ovog tretmana vaša kada, umivaonik i wc šolja će da dobiju novi sjaj.

MAKEUP ČETKICE

Prostor između malih i uskih površina kao što su npr. tipke na laptopu i drugim teško dostupnim predmetima najlakšećete očistiti sa makeup četkicom. Četkice ne moraju biit neke skupe, dovoljno je da imaju potrebnu dužinu kako bi vam bilo kaše za korištenje. Posle upotrebe makeup četkice potrebno je da ih dobro operete šamponom i čistom vodom.

BOCA OD VINA

Da li ste znali da prazne duguljaste boce od vina mogu da vam pomgnu da vaše omiljene čizme ostanu usprvne i da se ne lome? Potrebno je da praznu flašu od vina dobro operete, posušite i da je stavite u visoku čizmu kako bi zadržala svoj oblik. Ovaj veoma jednostavan trik može da produži vijek trajanja vaših omiljenih viskih čizama.

WD-40

Ova dragocjena tekućina odstranite će sve neželjene crteže i mrlje od olovki i folmastera sa svih površina. Jednostavno samo je našpricajte na umazanu površinu i izbrišite. Rezultati će vas oduševiti.

ULJE

Ako želite da se riješite naljepnica sa čaša i flaša, najjednostavnije je da nanesete malo OBIČNOG ulja na naljepnicu i da isprete sa mlakom vodom. Ovo je najlakši način da se riješite naljepnica.

KREMA I LOSION ZA TIJELO

Losion za tijelo, kreme za ruke i lice mogu vam pomoći da vaša obuća ima duži sjaj. Kremom za lice možete ispolirati vaše omiljene cipele da izgledaju kao nove. Ovaj trik najviše je aktuelan kod lakiranih cipela. Isprobajte i nećete se pokajati.

SOL

Pored toga što nam je potrbena za pripremu slanih jela so nam može pomoći i kod drugih stvari. Npr. ako vam se razbije jaje na radni površinu ili tlo, jednostavno jednu čašicu soli pospite po razbijenom jajetu i ostvite da stoji minut do dva, a zatim obrišite kuhinjskim papirom. Sol će zgusnuti jaje pa će vam biit poreban samo jedan papir a inače bi upotrijebili i do pet. šest papira kao bi lijepo očistili površinu.

KUHINJSKA KRPA

Može vam pomoći ako režete neke tvrđe namirnice na daski za rezanje. Krpu pokvasite i dobro ocjedite a zatim je stavite ispod daske za reznje, ona će spriječiti klizanje daske a vam omogućiti brže i lakše rezanje.

(24sata)

(Foto: Ilustracija)