So i šećer: Kombinacija koja SPAŠAVA od nesanice, glavobolje a uz to daje i…

Foto: Ilustracija

Gotovo pa nezamislivo je da spajamo šećer i so, ali ova pomalo čudna kombinacija može da nam bude od velike pomoći ako je pravilno rasporedimo i sa ravnomjernim količinama unosimo u organizam.

Ako imate probleme, sa snom, glavoboljom ili ako vam je imunitet slab, kombinacija šećera i soli za vas može da bude spas!

Ali, ipak budite oprezni sa količinom unosa šećera i soli u organizam, jer velike količine ovih namirnica mogu da izazovu zdravstvene probleme i ozbiljno da naruše vaše zdravlje.

Serotonin iz ovih namirnica ima izraženo anti-stres dejstvo. Mi vam danas predstavljmo jednostavan a odličan recept koji će vam pomoći da ojačate svoj slabi imunitet, pobijedite nesanicu i izliječite glavobolju.

Zvuči nemoguće ali ipak djeluje, ispobajte i uvjerite se i sami u efikasnost ovog recepta.

Potrebno vam je jedna mala kašika morske soli i pet kašika smeđeg šećera. Budite oprezni omjer uvijek treba da bude 1:5.

Pomješajte šećer i so, te istresiti u sterilizovanu staklenu posudu.

Svako veče pre nego što odete u krevet uzimte jednu malu kašiku ove mješavine, stavite pod jezik i pustite da se istopi.

Natrijum iz soli omogučit će vam pravilno disanje ćelija i pospješit proizvodnju energije, dok u međuvremenu glukoza iz šećera djelovat kao pouzdan dodatak energije ćelijama.

Posle nekoliko noći od kad počnete da upotrebljavate ovaj recepet primjetit ćete da lakše i brže zaspite a jutra su vam mnogo ljepša kada se probditr naspavani, odmorni i spremni za novi dan.

(Urbano24.inf/ Izvor: Kurir.rs)