Zastrašujuće fotografije djeteta! Majka moli sve roditelje da svoju djecu na vrijeme zaštite!

Foto: Facebook

Danas postoji sve više roditelja koji u želji da zaštite svoje dijete odlučuje se na drastične korake, poput onih da ne žele da vakcinišu svoju djecu od straha da im vakcina n enašteti njihovo zdravlje.

Kayley Burke, iz australijskog Queenslanda, objavila je na svom Facebbok profilu zastrašujuću fotografiju svoga sina, uz molbu svim roditeljima da vakcinišu svoju djecu da ne bi doživjeli istu sudbinu kao njeno dijete.

Kako prenosi Daily Maily, dijete je primljeno u bolnicu zbog vodenih kozica koje su se proširile po cijelom tijelu i znatno ugrozile djetetovo zdravlje.

Majka je na društvenoj mreži Facebook postvaila sliku svog 11-mjesečnog sina, Elijaha, te je napisala kako je on bio premlad da bi dobio vakcinu koja bi ga zaštitila od ove bolesti.

Kayley je još napisala, da su se plikovi po djetetovom tijelu pojavili sedam dana ranije i da su se samo širili i stanje pogoršavalo. Njena trogodišnja kćerkica koja je primila zaštitinu vakcinu protiv vodenik kozica, isto je obolila, ali kako kaže ona ima smao par plikova i uspješno se oporavlja, dok joj je sin Elijah u kritičnom stanju.

Majka je navela da njeno dijete trpi velike bolove, a kako kaže najteže joj je jer su se kozice proširile i po grlu djeteta, što mu onemogućuje da jede i pije, previše je bolno…

“Meni kao majci teško je gledati dijete u ovakom stanju, ne mogu zamisliti ništa gore. Dijete je svo u ranama, ne može da jede niti da pije. Pati zbog bolova i svraba a ja mu ne mogu pomoći… Ovo je užasna situacija”– napisala je žalosna majka, te još jednom zamolila sve roditelje da svoju djecu na vrijeme vakcinišu, protiv ove opasne bolesti.

Podsjetimo, vode kozice su sve opasnije što se pojave kod starije djece, dok za odrasle osobe one mogu da budu kobne.

(Urbano24.info/ Izvor: Novi.ba)